zaterdag 16 november 2013

Sinaasappel cake!

Ingrediƫnten:


-2 sinaasappels
-4 eieren
-225gr amandelmeel
-200ml nl rijstroop of honing
-Snuf zout
-1,5 theelepel bakpoeder

 

Kook de sinaasappels ongeveer een uur.


Laat de sinaasappels afkoelen.

 
 
Pureer de sinaasappels in een keukenmachine of met een staafmixer. Verwijder eventuele pitjes. 
 

 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.


 Bekleed en springvorm met bakpapier en vet het bakpapier in.


Scheid het eigeel van het eiwit van de vier eieren.


Klop het eigeel met de rijststroop/honing 10 minuten tot het goed luchtig is.



Voeg de amandelmeel en bakpoeder toe en meng alles goed.



Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Ze zijn stijf als je de bak omgekeerd kan houden en de eiwitten er niet uitvallen.



Voeg eerst de sinaasappelpuree toe aan het eigeelmengsel en daarna de eiwitten en meng tot een luchtig geheel.


Giet het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.



Eet smakelijk!!






 



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten