donderdag 7 november 2013

Gezonde pompoentaart!

Ingrediënten:


Bodem
-100gr amandelmeel (Ekoland of De Tuinen)
-140gr volkoren tarwemeel
-50gr gesmolten kokosboter (Ekoland of De Tuinen)
-130gr amandelmelk
-1/8 eetlepel zout

Vulling
-1 Ei en 2 eiwit
-300gr pompoenpuree (zie recept op mijn blog)
-100gr amandelmelk
-150gr honing
-eetlepel vanille extract (Ekoland)
-1/4 eetlepel zout
-Pompoenkruiden (zijn niet in NLD te koop maar je kunt het zelf maken, 1 deel kaneel, 1/4 deel gemberpoeder, 1/8 deel nootmuskaat, 1/8 deel kruidnagel)


Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.


Vet een ovenschaal goed in.


Doe alle ingrediënten voor de bodem in een grote schaal.


 

Roer eerst met een lepel en kneed daarna met je handen tot er een deegbal ontstaat.


Plaats de deegbal op een gladde ondergrond en strooi er wat meel op tegen het plakken. Ik heb het op een stuk bakpapier gedaan omdat ik dat makkelijk vind werken, je moet dan wel het vel vasthouden tijdens het rollen.


Rol uit tot een cirkel die groot genoeg is voor de ovenschaal.



Plaats de schaal op het deeg en draai om.



Vul de vorm en verwijder het overtollige deeg. (van het overtollige deeg kan je lekkere crackertjes van maken en mee bakken)


Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 min.




Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote schaal en meng, eventueel met een staafmixer.


Doe de vulling in de voorgebakken bodem.



Verlaag de tempratuur tot 175 graden Celsius en bak voor ongeveer 45 min.


Eet smakelijk!!









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten