zondag 10 november 2013

Groenten-gehakt ovenschotel!

Ingrediënten:


Voor 4 personen:
-1 Courgette
-2 Paprika
-2 uien
-4 teentjes knoflook
-500gr rundergehakt
-1 blik tomatenblokjes (400gr)
-2 eieren
-125ml demi crème fraise
-Geraspte kaas (ongeveer 100gr)
-Sambal
-1 eetlepel paprikapoeder
-Zout en peper
-Verse kruiden bijvoorbeeld bieslook of peterselie. (optie)

Lekker met Turks brood!
 
 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.



Snipper de ui en knoflook en snij de groenten in blokjes.


Fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn.


Voeg de gesneden groenten toe en bak voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en een (theelepel) sambal.


Plaats de groenten in een ovenschaal.


Bak het gehakt rul en voeg een eetlepel paprikapoeder en zout en peper toe.


Verdeel het gehakt op de groenten in de ovenschaal.


Verdeel over het gehakt de tomatenblokjes.(Eventueel uitgelekt!)



Doe de eieren, crème fraise, bieslook en de helft van de kaas in een schaal en meng dit goed. Breng op smaak met zout en peper.


Leg op de tomatenblokjes in de ovenschaal.


Strooi de rest van de geraspte kaas erover.


Plaats voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.



Eet smakelijk!!















 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten