Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

maandag 21 oktober 2013

Pizza met bloemkool-kaas bodem. Klinkt raar maar is zoooo lekker!


Ingrediënten voor 2 personen:

Bodem
- Bloemkool
- 125gr mozzarella (light)
- 125gr Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- Gedroogde oregano (ongeveer 1 eetlepel)
- Gedroogde basilicum (ongeveer 1 eetlepel)
- (gedroogde) Knoflook naar smaak

Beleg
- Pizza saus
- Tomaat
- Mozzarella/ Parmezaan/ Geitenkaas
- Verse basilicum
* Eigenlijk kan je er alles op doen wat je lekker vindt.


Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.

 
 


Rasp de bloemkool fijn. Je hebt ongeveer 400gr nodig voor dit recept, de rest kan je invriezen.


Bak de bloemkool even aan tot hij bruin begint te worden en laat afkoelen.


Voeg 2 eieren, de 250 gr kaas en kruiden toe en meng goed door elkaar.

 

 
Maak er 6 kleine pizza's van op een met bakpapier bekleed bakblik.

 
Doe  voor 15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goud bruin zijn.


Doe de saus en alle andere ingrediënten op de bodem en zet terug in de oven tot de kaas gesmolten is.


Eet smakelijk!