Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

donderdag 5 december 2013

Spinazie-geitenkaastaart!! Niet heel "schoon" maar wel erg lekker! :)

Ingrediënten:


-10 plakjes roomboter bladerdeeg
-2 uien
-8 plakken Harde geitenkaas
-1 citroen
-500gr bladspinazie (diepvries ontdooid)
-1 ei
-Zout en peper
-Boter




Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.


Snij de uien in fijne ringen en bak voor ongeveer 8 minuten bruin.


Leg 5 vellen bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik.


Verdeel over de bladerdeeg 4 plakken geitenkaas.


Rasp de schil van de citroen.


Druk al het vocht uit de spinazie.


Spil het ei.


Meng de uien, spinazie, citroenrasp, eiwit en peper en zout in een schaal.


Verdeel over de geitenkaas en leg over het mengsel weer vier plakken geitenkaas.



Dek af met de rest van de bladerdeeg en maak streepjes met een vork.

 

Smeer met en kwast het eigeel over de bladerdeeg.


Plaats voor ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Eet smakelijk!!
(lekker met paprika tomatensalsa)

zondag 1 december 2013

Paprika tomatensalsa!

Ingrediënten:


-4 tomaten
-1 rode paprika
-1 rode peper
-1 limoen
-1 knoflookteen
-15gr Koriander
-Zout en peper


Verwijder de zaadlijsten en vruchtvlees van de tomaten, paprika en peper.


Snij de tomaat, paprika en peper in kleine stukjes.


Rasp en pers de limoen.


Hak de knoflook fijn.


Hak de koriander fijn.


Meng alles en maak op smaak met zout en peper.


Eet smakelijk!!