Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

zaterdag 16 november 2013

Sinaasappel cake!

Ingrediënten:


-2 sinaasappels
-4 eieren
-225gr amandelmeel
-200ml nl rijstroop of honing
-Snuf zout
-1,5 theelepel bakpoeder

 

Kook de sinaasappels ongeveer een uur.


Laat de sinaasappels afkoelen.

 
 
Pureer de sinaasappels in een keukenmachine of met een staafmixer. Verwijder eventuele pitjes. 
 

 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.


 Bekleed en springvorm met bakpapier en vet het bakpapier in.


Scheid het eigeel van het eiwit van de vier eieren.


Klop het eigeel met de rijststroop/honing 10 minuten tot het goed luchtig is.



Voeg de amandelmeel en bakpoeder toe en meng alles goed.



Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Ze zijn stijf als je de bak omgekeerd kan houden en de eiwitten er niet uitvallen.



Voeg eerst de sinaasappelpuree toe aan het eigeelmengsel en daarna de eiwitten en meng tot een luchtig geheel.


Giet het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.



Eet smakelijk!!






 



 

 

donderdag 14 november 2013

Ei-cottage cheese lunch! Bordevol eiwit!

Ingrediënten:


-2 eieren (of alleen eiwit)
-Cottage cheese (light)
-theelepel sambal
-Halve theelepel knoflookpoeder (of vers)
-Theelepel uipoeder (of vers)
-Zout en peper
-Olijfolie of boter.
-Eventueel groente voor erbij, ik heb dit keer wat ijsbergsla en tomaten erbij gegeten.


Smelt wat boter in een pan.



Bak eieren en voeg kruiden toe.


Voeg de cottage cheese toe en haal van het vuur.


Leg het ei-cottage cheese mengsel over de eventuele groenten.

Eet smakelijk!







zondag 10 november 2013

Groenten-gehakt ovenschotel!

Ingrediënten:


Voor 4 personen:
-1 Courgette
-2 Paprika
-2 uien
-4 teentjes knoflook
-500gr rundergehakt
-1 blik tomatenblokjes (400gr)
-2 eieren
-125ml demi crème fraise
-Geraspte kaas (ongeveer 100gr)
-Sambal
-1 eetlepel paprikapoeder
-Zout en peper
-Verse kruiden bijvoorbeeld bieslook of peterselie. (optie)

Lekker met Turks brood!
 
 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.



Snipper de ui en knoflook en snij de groenten in blokjes.


Fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn.


Voeg de gesneden groenten toe en bak voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en een (theelepel) sambal.


Plaats de groenten in een ovenschaal.


Bak het gehakt rul en voeg een eetlepel paprikapoeder en zout en peper toe.


Verdeel het gehakt op de groenten in de ovenschaal.


Verdeel over het gehakt de tomatenblokjes.(Eventueel uitgelekt!)



Doe de eieren, crème fraise, bieslook en de helft van de kaas in een schaal en meng dit goed. Breng op smaak met zout en peper.


Leg op de tomatenblokjes in de ovenschaal.


Strooi de rest van de geraspte kaas erover.


Plaats voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.



Eet smakelijk!!