Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

woensdag 30 oktober 2013

Zalm uit de oven !!

Ingrediënten:


Voor twee personen:

-Ongeveer 300gr zalm
-3 eetlepels olijfolie
-1eetlepel mosterd
-1/2 eetlepel citroensap
-Handje peterselie
-2 teentjes knoflook
-Handje sesamzaad (optie)
-Zout en peper


Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.


Hak de peterselie fijn.


Pers de knoflook.


Pers een halve citroen uit.


Meng de peterselie, knoflook, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd en wat zout en peper naar smaak.


Leg de zalm op een met bakpapier bekleed bakblik.


En smeer de zalm in met het mengsel.


Strooi er eventueel nog wat sesamzaad over heen.


Plaats de zalm voor ongeveer 13 minuten in de voorverwarmde oven.


Eet smakelijk!!
Lekker met geroosterde broccoli! (zie blog voor recept)















Geroosterde broccoli! Super simpel en erg lekker!

Ingrediënten:


Voor twee personen:

-Ongeveer 500gr broccoli
-Olijfolie
-zout en peper


Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.


Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Als je de broccoli wast zorg dan dat je de roosjes goed droogt voor je ze in de oven doet!


Verdeel de roosjes over een met bakpapier bekleed bakblik of rooster.


Sprenkel er olijfolie over heen en wat zout en peper naar smaak.



Plaats de broccoli voor 10 minuten in de oven, hussel de roosjes en plaats voor nog eens 10 minuten in de oven.



Eet smakelijk!!
Lekker met zalm uit de oven! (zie blog voor recept)




dinsdag 29 oktober 2013

Bananen pannenkoek/ omelet! Zo simpel en zo lekker! Kan als ontbijt, lunch of tussendoor.

Ingrediënten:


Voor 1 pannenkoek:

-2 eieren
-1 banaan
-Boter (ik heb kokosboter heerlijk met de smaak van de banaan)


Prak de banaan.


Voeg de eieren toe en kluts alles tot een redelijk gladde massa.


Verwarm wat boter in een koekenpan.


Bak de pannenkoek met de deksel op de pan, draai de pannenkoek om als de onderkant bruin is.


Lekker met jam, pindakaas en (gedroogde) vruchten. 
 
Eet smakelijk!!


Ps. Zowel warm als koud erg lekker! Dus oprollen in aluminiumfolie een meenemen naar je werk!


Geroosterde bietjes met feta!

Ingrediënten:
 


Voor twee personen:
-500gr gekookte rode bietjes
-3 kleine rode uien of 1 grote
-200gr feta (light)
-halve eetlepel komijn
-eetlepel tijm
-zout
-peper
-olijfolie


Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.


Snij de bietjes in 6 gelijke stukken.


Snij de uien in fijne reepjes.


Verdeel de bietjes, uien, feta, komijn en tijm over twee stukken bakpapier. Bestrooi ze naar smaak met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over.


Maak de stukken bakpapier als een toffee dicht en zorg dat de bovenkant open blijft.


Plaats de bietjes voor ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.


Eet smakelijk!!