Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

donderdag 17 oktober 2013

Anti griep/ verkoudheid soep! Met kip, knoflook en prei.

Veel mensen hebben door de komst van de herfst last van verkoudheid of griep, dus met ze allen aan deze soep! :)

Knoflook werkt antibacterieel en tegen virussen.

Prei voor een flinke dosis vitamine C en kalium.

Kip tryptofaan (voor beter slapen) en selenium (steunt het immuunsysteem) 

DUS!

Ingrediënten:


- 2 lepels olijfolie.
- 300gr (bio) kip, in stukjes gesneden.
- 2 stronken prei, gesneden.
- 3 wortels, gesneden.
- Half bakje champignons, gesneden.
- 8 teentje knoflook in grove stukken.
- 2 bouillonblokjes kip.
- wat zout en peper.
- 2 liter water.


Bak de kip met wat zout en peper bruin.


Bak de prei en knoflook tot ze zacht zijn, dat duurt een paar minuten. (In een grote pan, de mijne is eigenlijk iets te klein.)


Voeg de champignons toe en bak even mee.


Voeg 2 liter water, de bouillonblokjes, kip en wortel toe en breng aan de kook.



Doe de dekjes op de pan en laat 45 minuten koken.

 
Eet smakelijk! En beterschap natuurlijk :)

woensdag 16 oktober 2013

Zelf geroosterde pompoenpitten maple chili smaak

Ingrediënten maple chili pompoenpitten:

 
- 200gr pompoenpitten.
- 3 eetlepels maple siroop.
- Halve theelepel zout.
- Halve theelepel chili poeder(hangt van de sterkte af)
- Halve theelepel komijnzaad.
- Eetlepel olijfolie.


Verwarm de oven voor op 150 graden.



Maak de pompoenpitten schoon tot de pompoen eruit is.


Droog de pompoenpitten met een schone theedoek.

Meng alle ingrediënten door elkaar.



Leg de pompoenpitten op een met bakpapier bekleed bakblik.


Bak de pompoenpitten 15 minuten in de oven, roer door elkaar en bak nogmaals 15 min. (tot ze bruin en krokant zijn)


 
Eet smakelijk!

Zelf geroosterde pompoenpitten! (overblijfsel van de pompoenpuree) Traditioneel

 
 
Ingrediënten voor de traditionele pompoenpitten:
 


- 200gr pompoenpitten
- 1 eetlepel olijfolie
- theelepel zout (of naar smaak)
- theelepel peper (of naar smaak)


Verwarm de over voor op 150 graden.



Was de pompoenpitten tot alle pompoen eruit is.


Droog met een schone theedoek.


Meng alle ingrediënten met elkaar.


Leg de pompoenpitten op een met bakpapier bekleed bakblik.


Bak de pompoenpitten 15 minuten. Roer om en dan nogmaals 15 min bakken. (Tot ze bruin en krokant zijn.


Eet Smakelijk!

dinsdag 15 oktober 2013

Kikkererwten met spinazie en geitenkaas.

Ingrediënten:

- Kikkererwten, gedroogd of in blik ongeveer 100gr PP.
- Spinazie, een grote zak
- Geitenkaas naar smaak
- 1 citroen
- Klein blikje  kokosmelk
- Olie of boter
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- Zongedroogde tomaten naar smaak
- 1 eetlepel Gember, vers of gedroogd
- Rode peper
- Zout

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt week ze dan en nacht in water en kook ze ongeveer 25 min, check even of ze gaar zijn.


 
 
Snij de ui, knoflook, peper en zongedroogde tomaten fijn.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
 
 
 
Bak de ui tot hij bruin wordt, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Voeg daarna de knoflook, peper, citroenrasp, gemberpoeder en zongedroogde tomaat toe. Bak dit nog ongeveer 3 minuten terwijl je blijft roeren.
 
 
Voeg de kikkererwten toe en bak op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
 

 
Voeg hand voor hand de spinazie toe, wacht steeds tot de spinazie geslonken is.
 
 
Voeg de kokosmelk, zout en twee eetlepels citroensap toe en laat ongeveer 5 minuten, op laag vuur koken, tot alles goed warm is.
Voeg als laatste de geitenkaas toe en wacht tot hij gesmolten is.
Proef en voeg eventueel nog wat zout of citroensap toe.
 
 
 
Hmmm, eetsmakelijk!


zondag 13 oktober 2013

Drankje dat de eetlust vermindert en de stofwisseling versterkt!

Ingrediënten:
 
 

Snij de halve komkommer en halve citroen in dunne plakjes.


 
Scheur of "crush" de munt, zodat de blaadjes beschadigd zijn. 


Stop alles in een kan met water (ongeveer 2 liter)en laat een nacht weken in de koelkast. (hoeft niet perse in de koelkast)


 
 
Dit drankje vermindert je eetlust en stimuleert de stofwisseling.
Ik maak altijd twee kannen want ik drink meer dan twee liter water per dag.
Zorg dat je altijd een vol glas bij je in de buurt hebt staan.
Dit is geen vervanger voor vast voedsel!