Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

donderdag 10 oktober 2013

Pompoenpuree. Herfst, dus pompoenen tijd! Hmmm

Ingrediënten:
 
 
Ik heb twee pompoenen gebruikt, en dat is wel minimaal, er blijft niet heel veel van over. En een kaasdoek.

 
 Oven voor verwarmen op 150 graden.


 
Snij de pompoenen doormidden.
 
 
Plaats ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.



Ongeveer een uur in de oven, ze zijn klaar als ze zacht zijn. Als je meer of grotere pompoenen hebt dan kan het wel anderhalf uur duren.


Laat ze afkoelen en lepel de zaadjes eruit. Je kan de zaadjes bewaren en ze roosteren in de oven. Hier komt nog een recept voor!


Lepel het vruchtvlees in de kaasdoek.
 
 
 Knijp het vocht eruit.
 
 
Vang het vocht op en gebruik het bijvoorbeeld in je smoothie.

 
Pureer het overgebleven vruchtvlees tot het romig is.
 

 
Dit is een basisrecept voor pompoenpuree, je kunt pompoenpuree gebruiken op vele manieren, bijvoorbeeld in je yoghurt met muesli. Ik maar er "overnight oats" van.
Er volgen nog recepten om de pompoenpuree te gebruiken.

Post workout smoothie, met biet, venkel en wat superfoods.

Ingrediënten:

1 Biet (bij voorkeur rauw)
Stukje venkel
Whey proteïne poeder
200 ml amandelmelk (kan ook gewone melk gebruiken)

Superfoods:
Chiazaad
ongepeld hennepzaad
Goji bessen
Inca bessen

Doe gewassen biet in stukjes in de blender, net als de venkel, amandelmelk en proteïne poeder. Laat geruime tijd "blenden" zodat de groenten helemaal fijn zijn.

Doe in een beker en voeg wat superfoods toe. Je hoeft niet alle superfoods toe te voegen, het is wel erg lekker en super gezond! :)

Simpele, gezonde lunch! Ei met champignon en een uitje.

 
 
1 ei en twee eiwitten, paar champignons en een ui.
 
 
Gesnipperde ui bakken, gesneden champignon erbij en als laatste de geklutste eieren mee bakken.
Beetje sambal, zout en peper toevoegen en smullen maar!
 
 
 

woensdag 9 oktober 2013

Zalmfilet


Zalmfilet.


Ingrediënten:


Snipper de ui en hak de dille fijn. (ik heb normaal verse dille maar dat was uitverkocht)

Doe de sap van een halve citroen, twee eetlepels olijfolie, eetlepel mosterd, ui en dille in een schaal leg de zalm erin en wrijf de marinade goed in en laat enige tijd intrekken. (Ik laat het altijd een uurtje intrekken maar als je minder tijd hebt is 10 min ook voldoende.)
 


 
Bak de vis zachtjes tot hij gaar is. (Tijd staat ook op de verpakking van de zalm, hangt van de grote van de filet af.)
 
 
 

 
Lekker met broccoli en wat bruine rijst.
Eet smakelijk!!
 
 
 

 


Maaltijdsalade geitenkaas



Dit recept maak ik regelmatig, super simpel en erg lekker!!

Ingrediënten:



Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, hoeveel je gebruikt hangt af van het aantal mensen wat mee eet. Ik gebruik voor met ons twee ongeveer 125gr. (niet veel maar ik beperk mijn koolhydraat inname)

Rooster de pijnboompitten, hoeveelheid ook weer naar smaak.

Scheur de rucola en stop het in een schaal.

Snij de avocado, paprika en tomaatjes in stukjes en stop ze bij de rucola in de schaal.

Voeg de gekookte pasta en de geroosterde pijnboompitten toe.

Verkruimel de geitenkaas boven de schaal (ik doe dit expres nadat ik de pasta heb toegevoegd, door de warmte van de pasta smelt de geitenkaas een beetje.)

Voeg de honingmosterd toe naar smaak. Net als de kruiden. (zout en peper kan ook prima, deze gemende kruiden komen bij Ekoplaza vandaan en zijn erg lekker!)

Als laatste voeg ik meestal nog een beetje extra honing toe.



 
Eet smakelijk!!

maandag 7 oktober 2013

Lunch! Zelf gebakken speltbrood met avocado en cottage cheese.

 
 
 
Foto spreekt eigenlijk voor zich maar toch een kleine beschrijving;
 
 
Rijpe avocado "smeren" op twee boterhammen beetje cottage cheese erover en wat zout en peper.
 
 
Eet smakelijk!!

Zoete aardappelpuree met mais en Hot & Spice bites.



Dit is een perfect gerecht voor in het weekend! Niet te veel werk, maar o zo lekker! :)
 
Ingrediënten:
 
 


ZOETE AARDAPPELPUREE.
Schil de zoete aardappel en snij deze in stukjes.
Doe ze in een pan met een kaneelstokje en wat zout.
Vul de pan met water zodat de aardappelstukjes net onderwater staan.
Kook ze twintig minuten tot ze zacht zijn.
Verwijder het kaneelstokje en stamp de aardappel tot puree.
Doe er twee eetlepels mable sirup in en een flinke eetlepel kokosboter (met kokossmaak dat is erg lekker!) en meng dit.
 
 
Kook de mais twintig minuten.
 

En bereidt de bites volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
 
 
 
Eet smakelijk!!