Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

donderdag 7 november 2013

Gezonde pompoentaart!

Ingrediënten:


Bodem
-100gr amandelmeel (Ekoland of De Tuinen)
-140gr volkoren tarwemeel
-50gr gesmolten kokosboter (Ekoland of De Tuinen)
-130gr amandelmelk
-1/8 eetlepel zout

Vulling
-1 Ei en 2 eiwit
-300gr pompoenpuree (zie recept op mijn blog)
-100gr amandelmelk
-150gr honing
-eetlepel vanille extract (Ekoland)
-1/4 eetlepel zout
-Pompoenkruiden (zijn niet in NLD te koop maar je kunt het zelf maken, 1 deel kaneel, 1/4 deel gemberpoeder, 1/8 deel nootmuskaat, 1/8 deel kruidnagel)


Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.


Vet een ovenschaal goed in.


Doe alle ingrediënten voor de bodem in een grote schaal.


 

Roer eerst met een lepel en kneed daarna met je handen tot er een deegbal ontstaat.


Plaats de deegbal op een gladde ondergrond en strooi er wat meel op tegen het plakken. Ik heb het op een stuk bakpapier gedaan omdat ik dat makkelijk vind werken, je moet dan wel het vel vasthouden tijdens het rollen.


Rol uit tot een cirkel die groot genoeg is voor de ovenschaal.



Plaats de schaal op het deeg en draai om.



Vul de vorm en verwijder het overtollige deeg. (van het overtollige deeg kan je lekkere crackertjes van maken en mee bakken)


Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 min.




Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote schaal en meng, eventueel met een staafmixer.


Doe de vulling in de voorgebakken bodem.



Verlaag de tempratuur tot 175 graden Celsius en bak voor ongeveer 45 min.


Eet smakelijk!!









 

dinsdag 5 november 2013

Courgette gevuld met mediterraan gehakt!

Ingrediënten:


Voor 2 personen:

-300gr mager (biologisch) gehakt.
-2 courgettes (1pp)
-2 kleine of 1 grote ui
-6 zongedroogde tomaten
-8 olijven
-1 blikje tomatenpuree
-20gr Parmezaanse kaas
-1 bolletje mozzarella (light)
-2 teentjes knoflook
-eetlepel Italiaanse kruiden
-zout en peper


Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.


Snij de ui fijn.


Bak de ui tot hij glazig is.


Voeg knoflook en gehakt toe.


Snij ondertussen de courgette doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Leg de courgette op een met bakpapierbekleed rooster of blik.


Snij de zongedroogde tomaat en olijven fijn.


Doe de zongedroogde tomaten, olijven en Parmezaanse kaas bij het gehakt en roer even door.



Vul de courgette met het gehakt en verdeel de mozzarella over het gehakt.



Plaats 20 min in de oven.



Eet smakelijk!!










zondag 3 november 2013

Spaghetti met avocadopesto! Een van onze favorieten en zo simpel!!

Ingrediënten:


Voor 2-3 personen:

-400gr (spelt) spaghetti
-2 rijpe (!) avocado
-sap en rasp van een halve citroen
-2 theelepel sambal
-2 teentjes knoflook
-ongeveer 20gr verse basilicum
-50gr geroosterde pijnboompitten
-3 el extra vergine olijfolie (ik heb 1 eetlepel truffelolie gebruikt)
-zout en peper


Kook de paste volgens de gebruiksaanwijzing.



Doe de geroosterde pijnboompitten, avocado, basilicum, knoflook, sambal, citroen sap, citroenrasp ,olijfolie en wat zout en peper in een schaal.



Pureer tot een grove pesto.




Meng de pesto met de gekookte pasta.


Eet smakelijk!!