Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

dinsdag 15 oktober 2013

Kikkererwten met spinazie en geitenkaas.

Ingrediënten:

- Kikkererwten, gedroogd of in blik ongeveer 100gr PP.
- Spinazie, een grote zak
- Geitenkaas naar smaak
- 1 citroen
- Klein blikje  kokosmelk
- Olie of boter
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- Zongedroogde tomaten naar smaak
- 1 eetlepel Gember, vers of gedroogd
- Rode peper
- Zout

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt week ze dan en nacht in water en kook ze ongeveer 25 min, check even of ze gaar zijn.


 
 
Snij de ui, knoflook, peper en zongedroogde tomaten fijn.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
 
 
 
Bak de ui tot hij bruin wordt, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Voeg daarna de knoflook, peper, citroenrasp, gemberpoeder en zongedroogde tomaat toe. Bak dit nog ongeveer 3 minuten terwijl je blijft roeren.
 
 
Voeg de kikkererwten toe en bak op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
 

 
Voeg hand voor hand de spinazie toe, wacht steeds tot de spinazie geslonken is.
 
 
Voeg de kokosmelk, zout en twee eetlepels citroensap toe en laat ongeveer 5 minuten, op laag vuur koken, tot alles goed warm is.
Voeg als laatste de geitenkaas toe en wacht tot hij gesmolten is.
Proef en voeg eventueel nog wat zout of citroensap toe.
 
 
 
Hmmm, eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten