Zoeken in deze blog

Follow Me on Pinterest

Instagram

Instagram

donderdag 10 oktober 2013

Pompoenpuree. Herfst, dus pompoenen tijd! Hmmm

Ingrediënten:
 
 
Ik heb twee pompoenen gebruikt, en dat is wel minimaal, er blijft niet heel veel van over. En een kaasdoek.

 
 Oven voor verwarmen op 150 graden.


 
Snij de pompoenen doormidden.
 
 
Plaats ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.



Ongeveer een uur in de oven, ze zijn klaar als ze zacht zijn. Als je meer of grotere pompoenen hebt dan kan het wel anderhalf uur duren.


Laat ze afkoelen en lepel de zaadjes eruit. Je kan de zaadjes bewaren en ze roosteren in de oven. Hier komt nog een recept voor!


Lepel het vruchtvlees in de kaasdoek.
 
 
 Knijp het vocht eruit.
 
 
Vang het vocht op en gebruik het bijvoorbeeld in je smoothie.

 
Pureer het overgebleven vruchtvlees tot het romig is.
 

 
Dit is een basisrecept voor pompoenpuree, je kunt pompoenpuree gebruiken op vele manieren, bijvoorbeeld in je yoghurt met muesli. Ik maar er "overnight oats" van.
Er volgen nog recepten om de pompoenpuree te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten